Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, Νίκος Σηφουνάκης, με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις της Διυπουργικής Επιτροπής για ιδιωτικοποίηση αεροδρομίων της χώρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση της Νέας  Δημοκρατίας ευρισκόμενη σε πλήρη σύγχυση και κάτω από το βάρος των σκανδάλων που διαδέχεται το ένα το άλλο και έχοντας οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδο, συνεχίζει μετά την εκποίηση κερδοφόρων οργανισμών του Δημοσίου όπως ο ΟΤΕ  και στην  «ιδιωτικοποίηση» των αεροδρομίων της χώρας.
Οι σημερινές ανακοινώσεις, δια των αρμοδίων Υπουργών, απλώς επιβεβαιώνουν την αδυναμία της να συμμαζέψει την διάλυση του κράτους την οποία οι  πολίτες βιώνουν.
Η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής με την οποία όπως ανακοινώθηκε (μέσω ΣΔΙΤ)  θα «εκσυγχρονίσει» τ' αεροδρόμια της  χώρας  εκποιώντας τα,  είναι παραπλανητική.
Εδώ και πέντε χρόνια μελέτες για ανάπτυξη σημαντικών αεροδρομίων μένουν στα ράφια.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Υ.Π.Α. με ευθύνη των αρμόδιων Υπουργών έχουν αποκοπεί από το έργο τους.
Χωρίς μελέτες σκοπιμότητας για την ανάπτυξη των αεροδρομίων της  χώρας προγραμματίζονται συμβάσεις παραχώρησης που θα ιδιωτικοποιούν, χωρίς κριτήρια, τα κερδοφόρα αεροδρόμια.
Καλούμε την κυβέρνηση ν' αναλογισθεί το μέγεθος της ευθύνης και να επαναδραστηριοποιήσει της υπηρεσίες της Υ.Π.Α .και να δρομολογήσει περαιτέρω τις κερδοφόρες δράσεις των κερδοφόρων αεροδρομίων, μέσω ενός σωστού προγραμματισμού εκσυγχρονισμού τους και όχι μέσω της εύκολης λύσης προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.
Το Ελληνικό Δημόσιο έχει επενδύσει για χρόνια δαπανώντας  μεγάλες πιστώσεις τις οποίες κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα δεν μπορεί να τις δωρίζει.
Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση που επί πέντε χρόνια παρέμεινε ουδέτερος παρατηρητής και στην αδυναμία της για έναν πραγματικό προγραμματισμό ανάπτυξης της χώρας καταφεύγει σε εύκολες λύσεις με τις οποίες όμως δεν αποσείονται οι ευθύνες της.»